I 2010 ble Arvid Sjødin advokat for Viggo Kristiansen i Baneheia-saken. Siden da har han jobbet utrettelig for å få Kristiansen frikjent for overgrep og drap i Baneheia-saken (se faktabok under).

Få dager før julaften i fjor nådde han målet. Kristiansen ble endelig frikjent i straffesaken. Kort tid etter frifinnelsen ble Sjødin kåret til årets navn 2022 i Nettavisen.

Han var også nominert til tilsvarende priser i alle de største avisene i landet.

Les også: Viggo Kristiansens støttespillere har krevd millionbeløp for å hjelpe ham

Bitter uenighet

Nå har Sjødin trukket seg som advokat for Kristiansen, ifølge Nettavisens opplysninger. Omstendighetene er noe uklare, men ifølge kilder Nettavisen har snakket med skal det ha brutt ut bitter uenighet mellom Sjødin og enkelte medlemmer av Kristiansens støttegruppe.

Kristiansen skal ha blitt orientert om at Sjødin trekker seg torsdag.

I advokatteamet til Kristiansen er også høyprofilerte Brynjar Meling og Bjørn André Gulstad. Det er trolig at disse fortsetter å bistå Kristiansen med erstatningskravet han har anlagt mot staten, slik Nettavisen forstår det.

Gulstad bekrefter i en SMS til Nettavisen at han og Meling fortsetter som advokater for Kristiansen.

Like etter nyttår ble det kjent at Kristiansen har fått et forskudd på ti millioner kroner av den endelige erstatningen han kommer til å få utbetalt.

Les også: Viggo Kristiansen frikjent i Baneheia-saken – har fortsatt stort erstatningskrav mot seg

Uenighet over tid

I teamet til Kristiansen har det vært flere støttespillere. Noen av de viktigste er Terje Helland og Eivind Pedersen har vært viktige bidragsytere og kjenner saken inngående. I tillegg har Halvard Sivertsen vært svært sentral. Mikkel Tronsrud har også vært en viktig bidragsyter.

Kristiansens støttespillere fikk ros av riksadvokaten Jørn Marud under pressekonferansen i oktober i fjor der det ble kjent at påtalemyndigheten ville gå for frifinnelse av Kristiansen.

Nettavisen er kjent med at det over tid har vært dype uenigheter mellom ulike medlemmer i Kristiansens team.

I tillegg har advokatveteranen Sigurd Klomsæt kommet med viktige bidrag i begynnelsen av gjenåpningsløpet til Kristiansen da han bisto Kristiansen i 2008–2012.