RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opposisjonen: - 22. juli-kommisjonen en sovepute

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bergen (NTB): Opposisjonen på Stortinget er kritisk til at myndighetene viser til 22. juli-kommisjonen nesten hver gang de får vanskelige spørsmål om terrorhendelsene.

- Det er blitt en trend der spørsmål blir avvist. Den trenden er jeg bekymret for, sier leder i KrF og i Stortingets 22. juli-komité, Knut Arild Hareide, til Bergens Tidende.

Avisa har gjennomgått mediearkivet Retriever og egne intervjuer og funnet ut at spørsmål om beredskap, bemanning, responstid og forebygging blir avvist med begrunnelsen at forholdene skal undersøkes av granskingskommisjonen, og at de derfor ikke kan kommenteres nå.

- Jeg forstår at det er spørsmål der det er naturlig å vente på 22. juli-kommisjonen. Men den må ikke bli brukt som unnskyldning, sier Hareide.

Venstreleder Trine Skei-Grande mener systemet er preget av engstelse, mens leder i justiskomiteen, Per Sandberg (Frp), kaller kommisjonen en sovepute.

- Vi har advart lenge mot at kommisjonen kan bli en sovepute mot kortsiktige tiltak og endringer som vil styrke beredskap og sikkerhet. Det er åpenbart at det er det som har skjedd. Vi stortingspolitikere får stadig til svar at vi må vente på granskingsrapporten, sier Sandberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere