*Nettavisen* Nyheter.

Opposisjonen: - Kanskje Janukovitsj ikke har hørt oss

Kiev (NTB-Reuters): Alle de sentrale opposisjonslederne i Ukraina har gått med på å møte president Viktor Janukovitsj fredag i et forsøk på å løse krisen i landet. Før møtet var ikke tonen spesielt forsonlig.

13.12.13 13:36

De tre sentrale opposisjonslederne Vitalij Klitsjko, Arsenij Jatsenjuk og Oleh Tjanhnybok har alle bekreftet at de vil delta. De sier de vil benytte anledningen til å legge fram sine krav.

- Vi har inntrykk av at han ikke hører på oss. Kanskje TV-en hans ikke virker, kanskje han ikke får informasjonen, sier Klitsjko, den tidligere tungvektsbokseren som nå er blitt politiker.

- Vi ønsker å se ham i øynene, legge fram kravene våre og høre svaret, fortsatte han.

Allerede mandag sa Klitsjko at han var klar til å møte president Viktor Janukovitsj. Men etter at opprørspolitiet gikk til aksjon mot demonstranter i hovedstaden Kiev natt til onsdag, hardnet frontene til igjen, og det var usikkert om det kom til å bli noe møte.

Ukrainske opposisjonelle har i over tre uker demonstrert mot regjeringens beslutning om å droppe en samarbeidsavtale med EU. Demonstrasjonene er de mest omfattende i Ukraina siden oransjerevolusjonen for ni år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.