RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opposisjonen feirer i Myanmar

Sist oppdatert:
Yangon/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug/Line H. Aaltvedt): Aung San Suu Kyi er valgt inn i nasjonalforsamlingen, og Myanmars opposisjon feirer. Men de militære holder fortsatt grepet om makten.

- Vi har ventet på denne dagen så lenge. Jeg er så glad, sier en tilhenger av Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) til AFP.

Partiet kunngjorde til stor jubel fra tusenvis av støttespillere at de lå an til å vinne i alle valgkretsene hvor de hadde stilt kandidater i suppleringsvalget søndag.

Suu Kyi vant ifølge NLD med overveldende flertall i sin valgkrets Kawhmu, men de offisielle valgresultatene skal kunngjøres av valgkommisjonen i Myanmar.

Hun har foreløpig ikke gitt noen tale etter valget, men sendte søndag kveld en uttalelse hvor hun ber tilhengere om å respektere de andre partiene.

- Det er naturlig at NLD-medlemmer og deres støttespillere nå er glade. Men det er viktig å unngå utspill og handlinger som kan opprøre de andre partiene. Det er viktig at NLD-medlemmer sørger for at folkets suksess er verdig, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere