RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opposisjonen fornøyd med at Olsø er ute av Entra

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Høyre og Frp sier seg fornøyd med at Rune Olsø onsdag trakk seg som Entra-sjef med umiddelbar virkning. Med seg ut døren får han en sluttpakke verdt godt over 2 millioner kroner.

Sluttpakken er fastsatt i Olsøs ansettelsesavtale og tilsvarer ni måneders lønn, opplyser selskapet, noe som ifølge Adresseavisen utgjør rundt 2,4 millioner kroner. Olsø, som ikke fikk mange dagene på toppen av selskapet etter den omstridte ansettelsen, sier han trekker seg for å skape ro i selskapet.

- Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier styreleder Siri Hatlen. Hun var en del av mindretallet i Entra-styret som gikk imot ansettelsen av Olsø.

- Jeg er veldig fornøyd med at han trekker seg, for å si det sånn. Jeg har hele tiden ment at det var feil at han fikk jobben, sier Per Roar Bredvold i Fremskrittspartiet til Dagbladet. Bredvold sitter i Stortingets næringskomité. Han legger til at han synes Entra-sjefens årslønn var «altfor høy».

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten sier han ikke er overrasket over at Olsø nå er ute av det statlige eiendomsselskapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere