Gå til sidens hovedinnhold

Opposisjonen i Syria ber om snarlig angrep

Paris (NTB-Reuters): Den syriske opposisjonskoalisjonen ber vestmaktene angripe Assad-regimet så fort som mulig, og sier den vil støtte angrepet politisk og militært.

Presidenten i Syrias nasjonalkoalisjon, Ahmed Jarba, sier til den franske avisen Le Parisien at han håper et angrep vil komme i umiddelbar framtid. Han tar samtidig til orde for at president Bashar al-Assad blir stil for retten i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

- Assads regime har full støtte fra Russland, Hizbollah og Iran. Vi har ingenting. Våre allierte har ikke gitt oss noe av det vi har bedt om. Vi trenger reell støtte, sier Jarba.

- Dersom vestlige stater, som fremmer demokrati og humanistiske verdier, forblir stille, så vil Assad konkludere med at det ikke er noe som hindrer ham i å fortsette med sine forbrytelser. Vårt folk står i fare for å bli utryddet, sier den syriske opposisjonslederen.

USA vurderer en militær intervensjon mot Syria som svar på det som trolig var et gassangrep i Damaskus forrige uke, og som krevde flere hundre menneskeliv.

Men et eventuelt angrep kommer neppe før FNs våpeninspektører er ferdige med å undersøke hvorvidt det ble brukt kjemiske våpen i angrepet og har kommet seg ut av Syria. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?