Gå til sidens hovedinnhold

Opposisjonen: - Kanskje Janukovitsj ikke har hørt oss

Kiev (NTB-Reuters): Alle de sentrale opposisjonslederne i Ukraina har gått med på å møte president Viktor Janukovitsj fredag i et forsøk på å løse krisen i landet. Før møtet var ikke tonen spesielt forsonlig.

De tre sentrale opposisjonslederne Vitalij Klitsjko, Arsenij Jatsenjuk og Oleh Tjanhnybok har alle bekreftet at de vil delta. De sier de vil benytte anledningen til å legge fram sine krav.

- Vi har inntrykk av at han ikke hører på oss. Kanskje TV-en hans ikke virker, kanskje han ikke får informasjonen, sier Klitsjko, den tidligere tungvektsbokseren som nå er blitt politiker.

- Vi ønsker å se ham i øynene, legge fram kravene våre og høre svaret, fortsatte han.

Allerede mandag sa Klitsjko at han var klar til å møte president Viktor Janukovitsj. Men etter at opprørspolitiet gikk til aksjon mot demonstranter i hovedstaden Kiev natt til onsdag, hardnet frontene til igjen, og det var usikkert om det kom til å bli noe møte.

Ukrainske opposisjonelle har i over tre uker demonstrert mot regjeringens beslutning om å droppe en samarbeidsavtale med EU. Demonstrasjonene er de mest omfattende i Ukraina siden oransjerevolusjonen for ni år siden. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis