*Nettavisen* Nyheter.

Opposisjonen klar til å grille Giske

Oslo (NTB): Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) benekter å ha gått for langt i å plassere venner og allierte i styre og ledelse i statens selskaper.

Onsdag ettermiddag kommer han til å forfekte dette synet når han i en drøy time skal grilles av opposisjonen under den åpne høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Etter det NTB forstår vil nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) bli konfrontert med flere saker hvor opposisjonen er kritisk til eierskapsutøvelsen - blant annet hvordan han skal ha øvd press på Telenor-styret i forbindelse med salget av TV 2 til danske Egmont.

Men det er spesielt de siste ukenes avsløringer av hvordan Giske skal ha forsøkt å plassere nære venner og politiske allierte på toppen av selskaper hvor staten er inne som eier som er foranledningen for mandagens høring. Opposisjonen var ikke fornøyd med svarene statsråden har gitt skriftlig tidligere i prosessen og ønsker nå å konfrontere ham ansikt til ansikt.

- Jeg har ikke snakket med noen medlemmer i noen valgkomiteer utover departementets representant. Det er gjennom denne personen vi deltar i prosessene, sier Giske til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.