RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SVs Karin Andersen (bildet) sier Høyres forslag føyer seg inn i «en rekke dårlige integreringsforslag» fra partiet, mens Heidi Greni i Senterpartiet sier tankegangen ikke henger på greip
SVs Karin Andersen (bildet) sier Høyres forslag føyer seg inn i «en rekke dårlige integreringsforslag» fra partiet, mens Heidi Greni i Senterpartiet sier tankegangen ikke henger på greip (Sosialistisk Venstreparti)

Opposisjonen reagerer på språkkrav fra Høyre

Flere opposisjonspartier reagerer på at Høyre foreslår skjerpede språkkrav for innvandrere kort tid etter at regjeringen kuttet i norskopplæringen for flyktninger.

– Det er ganske spesielt at de vil kreve bedre norskkunnskaper samtidig som de reduserer muligheten for å lære seg norsk, sier Aps Helga Pedersen til Klassekampen. Hun avviser ikke at Ap kan være med på å stille strengere krav for å innvilge permanent opphold, men mener det er viktig å ha forståelse for flyktningers utfordringer med å integrere seg.

– Stiller man tøffe krav, må man gi folk muligheten til å klare dem, sier hun.

SVs Karin Andersen sier Høyres forslag føyer seg inn i «en rekke dårlige integreringsforslag» fra partiet, mens Heidi Greni i Senterpartiet sier tankegangen ikke henger på greip.

– Man forkynner hvor viktig det er at flyktningene lærer seg norsk samtidig som man kutter.

Ingjerd Schou, som la fram forslaget om språkkrav og andre krav for å innvilge permanent opphold, mener kritikerne bommer. Hun sier kuttene i språkopplæring gjelder flyktninger som antakelig ikke skal bli boende i Norge. Hun understreker også at forslaget som ble lagt fram mandag, er et rent Høyre-forslag, mens kuttene er regjeringens politikk.

– Vi må kunne produsere politikk på egen kjøl som kan inspirere regjeringen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere