Opposisjonen vinner terreng i Mexico

Mexico By (NTB-Reuters): Landets største opposisjonsparti PRI så ut til å ta en knusende seier i de fleste av statene som gikk til valg i Mexico søndag, samtidig som sikkerheten sto i høysetet.

Den utbredte volden knyttet til rivalisering mellom ulike narkotikagjenger, og regjeringens erklærte krig mot narkotikamafiaen, i Mexico, har den siste tiden fått en politisk dimensjon.

Det var derfor høy sikkerhetsberedskap i de 15 delstatene der det ble holdt guvernør- og kommunevalg søndag.

De fleste målingene da stemmelokalene stengte viste at landets største opposisjonsparti, Det institusjonelle revolusjonspartiet (PRI), kom til å vinne de fleste av de 12 viktige guvernørpostene, og også lå godt an på kommunenivå.

Det gode resultatet til PRI tilskrives av analytikere i stor grad den sittende presidenten Felipe Calderons frustrerte og feilslåtte krigføring mot narkotrafikken i landet.

Calderon, fra det Nasjonale handlingspartiet (PAN), har siden 2007 utplassert nærmere 50.000 soldater i de voldeligste områdene, i et forsøk på å bekjempe narkotikakriminaliteten. Allikevel har 26.000 mennesker mistet livet i narkotikarelatert vold siden 2007 i Mexico. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.