*Nettavisen* Nyheter.

Opposisjonsleder: – Tyrkia leverer våpen til opprørere i Syria

Tyrkias opposisjonsleder anklager regjeringen i Ankara for å levere våpen til islamistiske opprørere i Syria, og lover at han vil stenge grensen for all slik trafikk hvis han kommer til makten.

– Det finnes videoer som viser hvordan kasser i lastebiler blir åpnet og bilder av bomber, sier opposisjonsleder Kemal Kiliçdaroglu til avisen Hurriyet.

Han leder Det republikanske folkepartiet (CHP), som ifølge meningsmålingene ligger an til en andreplass i valget på ny nasjonalforsamlingen 7. juni.

Uttalelsen kommer etter at flere titall soldater, politifolk og ansatte i tyrkisk påtalemyndighet ble pågrepet etter at kjøretøy fra den tyrkiske etterretningstjenesten ble stanset og gjennomsøkt på grensen til Syria i januar 2014. Ifølge lekkede dokumenter var lastebilene på vei til Syria for å levere våpen til opprørere som kjemper mot Syrias president Bashar al-Assad.

I helgen uttalte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at undersøkelsene av lastebilene var «forræderi», og at de måtte straffes.

Tyrkias utenrikspolitikk har skapt stor debatt under valgkampen. Enkelte politikere fra CHP har også hevdet at regjeringen planlegger en militær intervensjon i Syria under valgkampen for å vinne oppslutning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag