Opposisjonsleder vil presse fram overføring av Moland og French

Oslo (NTB): En opposisjonsleder i Kongo vil be landets nasjonalforsamling om støtte til å overføre dødsdømte Tjostolv Moland og Joshua French til Norge. - Vi vil legge press på regjeringen, sier Vital Kamerhe.

- Vi vil veldig gjerne at de skal få en rettssak i Norge og muligheten til et forsvar. Dersom vi hadde hatt et rettferdig rettssystem ville ikke dette vært noe problem, men her har man blandet justis og politikk og det fungerte ikke, sier Vital Kamerhe til Dagbladet.

Kamerhe som selv har vært president i det kongolesiske parlamentet, besøkte Norge denne uka, og hadde blant annet møte med nestleder Svein Roald Hansen (Ap) i Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Spørsmålet om overføring av de dødsdømte nordmennene har så langt ikke vært drøftet i nasjonalforsamlingen, ifølge politikeren. Han peker blant annet på muligheten for å kalle den ansvarlige ministeren inn til parlamentshøring.

- Vi i opposisjonen skal legge press på regjeringen, det sivile samfunn og diplomatiet, og vi håper på en løsning, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.