*Nettavisen* Nyheter.

Oppretter terror-forum

NYTT FORUM: Finansminister Siv Jensen og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) varsler nytt forum i kampen mot terror og hvitvasking. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Det nasjonale kontaktforumet skal også bekjempe hvitvasking.

26.10.14 18:39

Det nasjonale kontaktforumet vil bestå av representanter fra Justis- og beredskapsdepartementet, Finansdepartementet, Utenriksdepartementet, Politidirektoratet, Finanstilsynet, Økokrim, Riksadvokatembetet, Politihøgskolen og PST.

– Hensikten er å få på plass en sektorovergripende strategi for å forebygge og avdekke terrorfinansiering og hvitvasking av utbytte fra profittmotivert kriminalitet, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Dette kontaktforumet blir en viktig møteplass for å styrke og samordne myndighetenes bekjempelse av økonomisk kriminalitet, sier finansminister Siv Jensen.

Kontaktforumet skal også søke nær kontakt med både privat sektor og andre relevante offentlige instanser for å oppnå nødvendig innspill i arbeidet

Justisdepartementet skriver i en pressemelding at opprettelsen av kontaktforumet «skal sees i sammenheng med arbeidet mot økonomisk kriminalitet i sin alminnelighet, slik at kontaktforumets mandat og organisering kan tilpasses en kommende samlet tiltakspakke på området».


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag