RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder aksjeovervekt

Sist oppdatert:
DnB Investor og Jan Penne tror børsene skal gå videre i 2004, og anbefaler overvekt av både norske og internasjonale aksjer
DnB Investor beholder sin anbefaling om å overvekte både norske og internasjonale aksjer. Det fremgår av forvaltningsselskapets siste månedsrapport.

Overvekten av aksjer motvirkes av en undervekt av obligasjoner.

Dette er samme fordeling som i forrige månedsrapport.

Det påpekes at utviklingen i desember har vært sterk. - Nå venter den berømte "januar-effekten", og vi har liten lyst til å være utradisjonelle i vårt markedssyn, heter det.

- Momentumet er ved inngangen til året så sterk at vi tror 2004 starter der 2003 avsluttet, kjennetegnet av høy vekst og lav inflasjon. Dette støttes blant annet av OECDs ledende indikatorer som viser en av de kraftigste oppgangene vi har sett de seneste 15 årene, heter det videre.

Men det påpekes også at det verdimessig er priset mye inn i aksjemarkedene. Drivende faktorer vil være en fortsatt syklisk medvind samt investorenes økende risikoappetitt.

- Disse er så sterke nå at vi velger å ligge overvektet aksjer, heter det.

Regionalt undervektes fortsatt USA, mens Asia overvektes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere