RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder bot til Frontline

Sist oppdatert:
Indonesias høyesterett har nå stadfestet de indonesiske konkurransemyndighetenes krav mot John Fredriksens Frontline og meglerhuset Goldman Sachs
Det melder den indonesiske storavisen The Jakarta Post onsdag, og viser til en bekreftelse avisen har fått fra konkurransemyndighetene KPPU på at høyestetrett i det asiatiske landet opprettholdt myndighetenes mot Frontline og Goldman Sachs.

Saken gjelder to supertankere Frontline kjøpte av de indonesiske statsoljeselskapet Pertamina i juni 2004 etter at det var blitt avholdt en auksjon i regi av det store internasjonale meglerhuset Goldman Sachs.

Det ble politisk bråk etter salget, som blant annet medlemmer av parlamentet mente var gjort til for lave priser. De indonesiske pris- og konkurransemyndighetene ble involvert i saken, og endte i mars i år opp med å sette frem krav og bøter mot Frontline og Goldman Sachs.

Frontline har hele veien vist til at de deltok i en åpen auksjon, og avviser alle krav fra indonesiske myndigheter og grunnlaget for saken.

Med grunnlag i den nye høyesterettsdommen, sier KPPU-medlem Pande Radja Silalahi til Jakarta Post at konkurransemyndighetene vil ta ut en stevning i distriktsdomstolen i Jakarta for få effektuert KPPU vedtak fra mars i år. Høyesterettsdommen skal ha falt 29. desember, men partene har foreløpig ikke mottatt dommen.

De to supertankerne ble solgt for 184 millioner dollar en bloc til Fredriksen, en på det tidspunktet meget gunstig pris. Frontline, Goldman Sachs og Pertamina til sammen fått krav på 61,27 millioner dollar fra KPPU, og i tillegg bøter på 19,4 millioner dollar.

Frontlines andel av kravet og boten er på 15,4 millioner dollar

Bakgrunnen for at saken ble tatt til høyesterett var at en anke fra de Frontline & Co i mai ble tatt til følge distriktsdomstolen i Jakarta. Domstolen sa at de ikke fant det bevist at konkurranse i forbindelse skipssalget ikke var god nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere