RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder Kjøp på Norske Skog

Sist oppdatert:
Meglerhuset First Securities opprettholder sin kjøpsanbefaling på Norske Skog tross et nytt svakt år for avispapir i det amerikanske markedet
Ifølge de offisielle tallene fra bransjeorganisasjonen PPPC, falt USA forbruk av avispapir med 0,8 prosent i 2003 sammenlignet med 2002, mens utnyttelsesgraden for papiranleggene økte marginalt til 90 prosent.

Når det gjelder lagersituasjonen, så viste lagrene en liten økning i desember sammenlignet med samme måned året før. skriver First i en oppdatering.

- Vi forventer kun en marginal bedring i etterspørselen i USA i denne syklusen. Gitt at etterspørselen etter avispapir bedres sent i syklusen, så kommer ikke desembertallene fra Nord-Amerika som en overraskelse, mener First.

De mener også at økningen av avispapirprisene har lagt en demper på etterspørselsutviklingen.

I Europa mener First at det er tegn på en liten bedring, og at avispapirmarkedet i sum for den vestlige verden kun vil vise en moderat økning i 2004 og 2005. Derimot forventer meglerhuset en sunn vekst i Asia.

Samlet ser First en vekst i avispapiretterspørselen på 2,2 prosent i 2004 på verdensbasis, og 2,9 prosent i 2005. Det er lite ny kapasitet, så utnyttelsen og prisene er ventet å øke neste år.

Dette kan ifølge First gi en klar bedring i Norske Skogs resultater i 2005 og 2006, og denne er ikke priset inn i dagens kurs.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 190 NOK
Meglerhus: First Securities
Dato: 23. januar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere