Gå til sidens hovedinnhold

Opprettholder kuttforslagene

Klokken 15.00 i går ble neste års budsjettforslag for Bydel Nordstrand offentliggjort. Pengene fra budsjettforliket er ikke innbakt, og kuttforslagene opprettholdt.

NORDSTRAND: Økonomiansvarlig Nina Høilund gjør oppmerksom på at bydelen foreløpig ikke har fått noe skriftlig på onsdagens budsjettforlik, og derfor ikke kan uttale seg om det.

Ikke klart

Så langt har vi informasjonen bare fra pressen. Fra Rådhuset har vi fått beskjed om at det nå regnes på tallene, og at de vil komme tilbake til oss når det er klart hvor mye vi får. Først når vi får vite tall og føringer, kan vi vurdere hvilke innvirkninger dette vil ha for neste års økonomi, sier Høilund.
Hun presiserer samtidig at folk ikke må tro at Bydel Nordstrand nå får 40 millioner til fri disposisjon.
29.8 millioner er til ettergivelse av gjeld fra 2004 og 2005. De pengene kan ikke brukes til noe annet.
I de resterende ti millionene vil det ligge føringer som vi må forsøke å holde oss til. Om eldresentrene kan reddes, vil og kan jeg ikke kommentere nå.

Nedlegges

I gårsdagens foreløpige budsjettforslag foreslår bydelsdirektøren imidlertid fortsatt nedleggelse av ikke lovpålagte tjenester, hvorunder samtlige ungdomsklubber og eldresentre.
Vi har prøvd å skjerme tjenestetilbudet til barne, unge og eldre så mye som mulig. Men når vi må redusere så mye som i Bydel Nordstrand, så nytter det ikke å gjøre det bare ved å effektivisere tjenestene. Vi ser oss derfor også nødt til å kutte i midlene til barnevern, sykehjemsplasser og hjemmetjenester.
Det positive er at vi vil opprettholde helsestasjonene, alle barnehageplassene og foreta den forventede utbyggingen av barnehager i 2006. Jeg har også tro på full barnehagedekning fra 2007, sier Høilund.

15.desember

Som man forstår er det fremdeles mye uklart når det gjelder neste års økonomi i Bydel Nordstrand. Svar på alle spørsmål vil forhåpentligvis bli gitt under BU-møtet i Menighetshuset torsdag 15.desember.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant