RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder rating på NorskeCanada

Sist oppdatert:
De to store kradittvurderingsbyråene Standard & Poor og Moody's opprettholder sin kredittrating på NorskeCanada etter gårsdagens obligasjonsutstedelse
NorskeCanada, hvor Norske Skog er største eier med omkring en tredje del av aksjene, meldt i går at de hadde utstedt obligasjoner for 150 millioner dollar. Obligasjonene har en løpetid på 8 år, og ble plassert av Merrill Lynch.

Både S&P og Moody's opprettholder sine gjeldsratinger på NorskeCanada etter utstedelsen, henholdsvis BB og Ba2.

Moody's mener ratingen reflekterer selskapet høye giring i en periode med svake priser på avispapir og masse. Det pekes videre på at selskapet er middelsstort i et marked med volatile priser og at det mangler geografisk diversifikasjon.

Samtidig tar ratingen hensyn til selskapets gode likviditet, blant annet gjennom en fasilitet på 350 millioner canadiske dollar, som nesten er uttrukket. Norske Canada får også honnør for sin solide posisjon i avispapir og det nær samarbeidet med Norske Skog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere