RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder RCLs ratinger

Sist oppdatert:
De to ledende kredittratingbyråene Standard & Poor og Moody's har i forbindelse at Royal Caribbean Cruises henter 350 millioner dollar i obligasjonslån, bekreftet sine tidligere ratinger
Obligasjonene har en løpetid på 10 år, og har en kupongrente på 6,875 prosent.

Moody's operer med en rating på Ba2 og stabile utsikter, mens S&P har en BB+ rating, men den er under vurdering for en mulig nedgradering.

Moody's skriver i sine kommentarer at de mener rating reflekterer forventningen om en fallende gjeldsgrad i 2004 som følge av bedring i inntjening fra cruisemarkedet.

Samtidig påpeker Moody's at RCLs kredittfaktorer er svak sett i forhold til andre selskaper med samme rating, og den kan komme under press dersom ikke prisingen i cruisemarkedet stabiliseres og viser bedring.

S&P forsvarer sine negative utsikter med at RCL har høy gjeldsgrad sammenlignet med andre selskaper med samme rating. Ratingbyrået mener at den økende kapasiteten i cruisemarkedet de neste 12 månedene kan bli utfordrende for bransjen samtidig som reisemarkedet er meget sensitivt til den økonomiske utviklingen.

S&P forventer at RCLs kreditfaktorer vil bedres signifikant etter andre kvartal neste år, samtidig som ekspansjonsraten senkes hos verdens nest største cruiserederi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere