RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder tro på resultatfest

Sist oppdatert:
Chuck Hill i Thomson First Call, som analyserer resultatutviklingen for amerikanske selskaper, opprettholder sin tro på kanonvekst i resultatene i fjerde kvartal
Thomson First Call samler inn og bearbeider resultatestimatene fra aksjeanalytikerne. Disse estimatene tilsier nå en resultatøkning på 22 prosent i fjerde kvartal.

Men Thomson First Call tror disse, som normalt, i snitt blir overgått, og at resultatveksten fra fjerde kvartal i fjor blir hele 25 prosent. Dette gjelder selskapene i S&P 500-indeksen i USA.

Thomson First Call påpeker at andelen negative forhåndsannonseringer fra amerikanske børsselskaper er uvanlig lav når det gjelder fjerde kvartal.

Det ventes spesielt sterk resultatfremgang innen finans og IT, mens energi ventes å øke mindre enn hittil i år.

Omsetningen ventes å øke med 6 prosent i fjerde kvartal.

Tredje kvartal


Rapporteringen for tredje kvartal er nå på det nærmeste avsluttet, og det ligger her an til en resultatvekst på drøyt 21 prosent for S&P 500-selskapene.

Omsetningsveksten vil bli nesten 9 prosent i tredje kvartal.

Neste år?

I første kvartal neste år venter aksjeanalytikerne i snitt en resultatvekst på 12 til 13 prosent.

First Call er foreløpig forsiktige med å komme med et eget anslag, men tror ikke veksten blir høyere enn det markedet nå spår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere