*Nettavisen* Nyheter.

Opprørere forlot beleiret by nord i Syria

Amman (NTB-Reuters): Opprørere har forlatt den syriske byen Haffeh, som skal være omringet av militssoldater som er lojale mot regimet i Damaskus.

Tirsdag kveld meldte opprørere i Den frie syriske hær at de hadde trukket seg ut av den beleirede sunnimuslimske byen som følge av bombardementene fra regjeringsstyrkene.

- Tung beskytning tvang de 200 gjenværende opprørerne som forsvarte Haffeh til å dra. Det var flere tusen sivile igjen uten at det er noen som kan beskytte dem mot alawitt-militsene som omringer byen, sier Selim al-Omar, en talsmann for opprørerne, på telefon til Reuters.

Et team FN-observatører ble tidligere på dagen beskutt da de forsøkte å ta seg inn i byen, der det er frykt for at det kan komme til å skje en ny massakre.

Innbyggere fra landsbyen As-Sheer, som støtter regimet, sperret veien slik at observatørene ikke slapp fram, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

De skal også ha kastet stein mot kjøretøyene observatørene kom i, slik at de ble tvunget til å snu. Deretter ble tre biler truffet av skudd. FN vurderer nå at det er for farlig å ta seg inn til byen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.