*Nettavisen* Nyheter.

Opprørere sprengte viktig jemenittisk oljerørledning

Opprørere i Jemen har sprengt en viktig oljerørledning som går fra Masila-feltet, der Det norske oljeselskap er tungt involvert.

10.07.14 13:55

Nyhetsbyrået AFP omtaler rørledningen som en av de viktige i den jemenittiske oljeproduksjonen. DNO ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor NTB.

- Det har ingen betydning for vår produksjon, sier Bjørn Dale i DNO til VG.

Ledningen forbinder det store Masila-feltet med Al-Daba-havnen i byen Shahr. Ledningen er aldri tidligere blitt angrepet. Opprørerne skal ha plantet eksplosiver under rørledningen før den sprengte.

- Opprørere som hører til hadramawt-stammen sprengte oljerørledningen, sier en tjenestemann ifølge AFP.

Stanset produksjonen
Rørledningen skal pumpe ut rundt 120.000 tønner olje hver dag, og opereres av flere utenlandske selskaper. Produksjonen er stanset.

DNO international har en eierandel på 38,95 prosent i den aktuelle brønnen. DNO planlegger å øke aktiviteten i Jemen i årene fremover.

DNO er tungt involvert i Jemen, og tidligere i år gjorde det norske selskapet et nytt funn av olje i Masila. Ifølge Oil & Gas Journal planlegger DNO å utvikle den nye brønnen tidlig i 2014.

Det har vært økt spenning i Jemen den siste tiden, der separatister kjemper for å opprette en egen stat i Sør-Jemen.

Eskalering av volden
Angrepet mot oljerørledningen skjer bare to dager etter at opprørere tok kontroll over bygningen som huser oljedepartementet i landet.

Volden har eskalert etter at den lokale stammelederen Said Ben Habrish og hans livvakter ble drept på en kontrollpost satt opp av hæren tidligere i desember. Stammelederen og livvaktene nektet å gi fra seg våpnene da skuddvekslingen startet.

Grupperinger med tilknytning til al-Qaida skal også være aktive i den oljerike regionen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag