*Nettavisen* Nyheter.

Opprørere tar makten i Bangui

Bangui (NTB-AFP-Reuters): Opprørere i Den sentralafrikanske republikk har inntatt presidentpalasset i Bangui. Regjeringskilder bekrefter at hovedstaden er falt i opprørernes hender og at presidenten har flyktet.

24.03.13 14:40

President François Bozize har flyktet til nabolandet Kongo, opplyste en regjeringskilde søndag. En ansatt hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sa senere på dagen at regjeringen i Kongo har bedt FN om hjelp til å transportere familien til Bozize fra den kongolesiske grensebyen Zongo. Det skal dreie seg om i alt 25 familiemedlemmer.

Øyenvitner meldte søndag morgen om kraftige skuddvekslinger i hovedstaden. En av dem forteller til Reuters at flere sørafrikanske soldater er drept.

- Jeg så likene av seks sørafrikanske soldater. Alle var skutt. Kjøretøyene deres var også ødelagt. Andre sørafrikanske soldater kom for å hente likene, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Søndag gjentok de beskjeden om at franske borgere bør bevege seg så lite som mulig. Men det er ikke aktuelt å sende flere soldater til landet, ifølge en talsmann for det franske utenriksdepartementet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.