*Nettavisen* Nyheter.

Opprørere varsler ny offensiv mot Aleppo

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Opprørerne i Syria varsler at deres neste offensiv vil ha flyplassen utenfor storbyen Aleppo som sitt viktigste mål. Et opprørsangrep har lagt deler av hovedstaden Damaskus i mørke.

En opprørsleder sa fredag til nyhetsbyrået Reuters at hans folk sto bak skytingen mot et passasjerfly på bakken på Aleppos lufthavn dagen før. Aleppo ligger nordvest i Syria og er landets største by og økonomiske hovedstad.

- Skuddene mot flyet var en advarsel. Vi ønsket å sende en klar beskjed til regimet om at alle deres fly - militære så vel som sivile - er innen vår rekkevidde, sa opprørslederen, som bare ville oppgi navnet Khaldoun.

Det statlige fjernsynet i Syria meldte fredag kveld om strømbrudd i Damaskus, der flere bydeler lå i stummende mørke etter angrep mot en transformatorstasjon.

- Mannskaper arbeider for å kunne utbedre skaden i løpet av de neste 48 timene, het det i meldingen.

I løpet av de 21 månedene konflikten i Syria har vart, har store deler av landet slitt med forstyrrelser i strømforsyningen. Strømbrudd og mangel på mel gjør det vanskelig å produsere brød nok til å dekke befolkningens daglige behov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag