*Nettavisen* Nyheter.

Opprørsleder ber verden stanse blodbadet i Syria

Beirut (NTB-Reuters-AFP): En av lederne for den syriske opprørshæren ber verdenssamfunnet gripe inn for å beskytte sivile i Syria.

Riad al-Asaad, en høytstående offiser i Den frie syriske hær, sier observatørstyrken fra Den arabiske liga ikke har klart å stanse president Bashar al-Assads voldelige svar mot demonstranter som protesterer mot regimet.

- Siden Den arabiske liga ikke har lyktes, ber vi ligaen overlate saken til FNs sikkerhetsråd. Og vi ber verdenssamfunnet intervenere fordi det er bedre i stand til å beskytte det syriske folket enn det våre arabiske brødre er, sier Asaad, som er basert i Tyrkia.

Den syriske menneskerettsgruppen Syrian Observatory for Human Rights opplyser at minst 11 syrere ble drept tirsdag. Åtte av dem ble drept da en bombe eksploderte på en vei i Idlib-distriktet, mens to andre ble drept da sikkerhetsstyrker angrep regimemotstandere i byen Homs. Ytterligere én person ble drept i byen Aleppo da sikkerhetsstyrker raidet universitetet i byen, ifølge menneskerettsgruppen.

Syriske myndigheter avviste samtidig et forslag fra emiren av Qatar om å utplassere en militær styrke fra Den arabiske liga for å få opprettholdt fred i landet.

- Dette er uaktuelt og vil bare bane vei for en utenlandsk intervensjon av Syria, heter det i en uttalelse fra det syriske utenriksdepartementet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.