RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør i Opera

Sist oppdatert:
Styret ville kaste Opera-sjefen. Dermed kastet han styret.
Det er i ferd med å bryte ut fullt aksjonæropprør i programvareselskapet Opera, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har falt over 60 prosent på børsen siden toppen i mars 2006.

Flere av aksjonærene har i lengre tid vært lei av måten gründeren Jon S. von Tetzchner leder selskapet på, noe styret har vært klar over. Etter det DN erfarer ønsket styret at Tetzchner skulle gå over til en annen stilling i selskapet. Dette ville ikke Tetzchner, som har svart med å bruke eiermakt, og kaster styret. I stedet kommer styremedlemmer som står Tetzchner nær.

- Vi har kommet til et forslag på et styre vi synes er kompetent, men som vi skriver, skulle vi gjerne hatt en bredere representasjon. Noen kandidater ble forespurt, men de ville ikke sitte i den konstellasjonen vi har foreslått. Utover dette har jeg ingen kommentarer, sier medlem av valgkomiteen, investeringsdirektør Torkild Varran i DnB NOR Kapitalforvaltning, til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere