RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør mot Disney-sjefen

Sist oppdatert:
Walt Disney-konsernets mangeårige styreformann og konsernsjef Michael Eisner høstet i går storm på generalforsamlingen, og styret valgte å finne en ny styreformann
På en tildels turbulent generalforsamling i går ba over 43 prosent av aksjonærene i Disney-konsernet om Eisners avgang som styreformann, noe som betyr en betydlig reduksjon av hans makt i konsernet.

Styret valgte til slutt å lytte til aksjonærene, og delte opp styreformannsrollen og konsernsjefstillingen. Eisner får fortsette som konsernsjef, slik han har vært i 20 år, mens ny styreformann ble George Mitchell, en tidligere senator som ikke er ansatt i Disney-konsernet.

- Med denne endring i styringen, er styret enstemmig i sin støtte til selskapets ledelse og Michael Eisner, som vil fortsette å jobbe som konsernsjef, skriver Disney-styret i en pressemelding.

Det var nevø av Disney-konsernets grunnlegger Walt Disney, Roy Disney, som ifølge amerikanske medier ledet opprøret mot Eisner. De kom blant annet med kritikk mot dårlige resultater, stagnerende aksjekurs og en svak utvikling for konsernets fornøyelsesparker.

Eisner høstet også kritikk for at samarbeidet med filmselskapet Pixar brøt sammen. Det er nå uklart om Disney-konsernet fortsatt vil avvise et bud fra kabelgiganten Comcast, slik de med Eisner i spissen har gjort så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere