RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørere i Egypt med drapsvideo i IS-stil

Den ytterliggående egyptiske gruppa Ansar Bayt al-Maqdis i Sinai har publisert en video hvor opprørere skjærer hodet av tre egyptere.

Gruppen som står bak en rekke blodige angrep mot egyptiske sikkerhetsstyrker, anklager i YouTube-videoen Egypts regjering for å samarbeide med Israel i kampen mot militante opprørere på Sinaihalvøya.

Ofrene som likvideres for åpen scene, har ifølge ekstremistene spionert for israelsk etterretning. Den blodige videoen viser tre menn som tilstår før maskerte menn kutter av hodene deres. En fjerde mann blir deretter skutt.

Drapsvideoen minner om videoene som opprørsgruppa Den islamske staten (IS) tidligere har publisert på internett. IS har erobret store områder i Syria og Irak, og i september oppfordret de militante opprørere i Egypt til å trappe opp angrepene der.

Egyptiske myndigheter har tidligere hevdet at IS har opprettet kontakt med Ansar al-Maqdis, som omtales som Egypts farligste opprørsgruppe.

Flere hundre egyptiske politifolk og sikkerhetsstyrker er drept på Sinaihalvøya siden den egyptiske hæren styrtet landets folkevalgte president Mohamed Mursi i fjor sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere