RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørere i Kongo har inntatt Goma

Sist oppdatert:
Goma (NTB-Reuters): Kongolesiske opprørere har tatt kontroll over provinshovedstaden Goma øst i Kongo.

Opprørerne, som antas å være støttet av Rwanda, gikk inn i byen tirsdag formiddag. Offensiven utløste først skuddvekslinger med kongolesiske soldater som støttet av FN-soldater forsøkte å forsvare byen. Men deretter opphørte skytingen, og opprørerne hevdet å ha tatt kontroll over byen.

Et øyenvitne sier til Reuters at han så mange tungt bevæpnede opprørere som gikk gjennom byen uten å møte på motstand. FN-soldater sto stille og så på, mens enkelte innbyggere hilste dem velkommen, opplyser han.

Opprørerne forsøkte tirsdag morgen også å innta flyplassen i Goma, men ble drevet tilbake, ifølge generaløyntnant Chander Prakash, som er kommandant for FN-styrken MONUSCO i Goma.

Innbyggere fra Goma strømmet samme formiddag mot grensen til Rwanda. De opplyste at de hadde fått beskjed fra hæren om å evakuere byen.

Et øyenvitne sier til Reuters at opprørere var på vei til sentrum av byen til fots, samtidig som det kunne høres skyting. Dette er det første klare tegnet på at opprørsgruppen M23 har tatt seg inn i Goma, som er provinshovedstad i Nord-Kivu. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere