RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørerne forkaster fredsplanen

Foto: ANDREW WINNING (Reuters)
Sist oppdatert:
Opposisjonen i Libya vraker fredsplanen fra Den Afrikanske Union.

Tidligere mandag ble det kjent at Libyas diktator Muammar Gaddafi har godtatt et såkalt veikart til en fredsplan fra Den Afrikanske Union (AU), det bekreftet Sør-Afrikas president, Jacob Zuma.

Hovedpunktet i avtalen er en våpenhvile som skal iverksettes øyeblikkelig, samt humanitær hjelp, beskyttelse av utlendinger og en dialog mellom regjeringen og opprørerne om en politisk løsning.

Mandag ettermiddag melder CNN at opposisjonen I Libya forkaster fredsforslaget etter forhandlinger med AU.

Avviste vilkårene
AUs representanter dro til Benghazi for å diskutere en fredsplanen. Men etter fire timer med samtaler, avviste opprørerne vilkårene i våpenhvile-avtalen.

Opprørerne sier at de avviser fredsplanen, fordi den ikke inkluderer planer som vil få Gaddafi til å gå av som president.

USA, Storbritannia, og Italia har gjentatt av lederen må gå av. USAs utenriksminister, Hillary Clinton sier at USA ønsker å se en overgang som inkluderer at Gaddafi må forlate Libya, skriver BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere