RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørerne påklager emisjon

Sist oppdatert:
Orkla og resten av opprørerne i Opticom har klaget til Brønnøysundregisterene i håp om å få den omdiskuterte emisjonen mot Simpson slettet. Les mer her
(Bilde: Opprørernes advokat Henrik Christensen)

Opticom-konflikten startet da aksjer som Robert Keith og Thomas Fussell eide i selskapet ble tvangssolgt av den sveitsiske storbanken Credit Suisse First Boston gjennom meglerhuset Carnegie.

Rett etter at denne plasseringen ble foretatt, den 9. november i år, snudde Fussell og Keith seg rundt og plasserte en emisjon på ca. 10 prosent av selskapets aksjer på Simpson Financial, et selskap som kontrolleres av det som ansees som vennligsinnet til Fussell og Keith.

Men denne emisjonen ble det bråk av. I et brev til Brønnøysundsregistrene som iMarkedet.no har tilgang til fremgår det at advokat Henrik A. Christensen den 23. november i år klager på kapitalforhøyelsen til Brønnøysundsregistrene.

I det åtte sider lange brevet krever grupperingen som Christensen representerer at registreringen av kapitalforhøyelsen blir omgjort og at emisjonen dermed ikke blir noe av.

Vinner kravet frem fra Christensen & Co. sin side betyr det at aksjene kanskje ikke kan benyttes under den meget spennende generalforsamlingen den 7. desember.

- Endringsmelding tilfredsstiller ikke krav

I brevet skriver advokat Christensen at det ifølge loven skal vedlegges en kopi av styremøte-protokollen som viser beslutning om kapitalforhøyelse. Dette mener Christensen ikke har skjedd. Det ble vedlagt et utdrag av protokollen fra styremøtet.

- Av protokollen fremgår det at styret i selskapet 8. november (dagen før tvangssalget. red. anm) traff vedtak om kapitalforhøyelse, og at vedtaket ble endret 9. november. Protokollen som viser styrets beslutning er således ikke vedlagt endringsmeldingen, skriver Christensen i brevet som den 23. november gikk til Brønnøysundsregistrene.

- Kapitalforhøyelsen er ugyldig

I brevet til foretaksregisteret skriver Christensen også at emisjonen som ble satt mot Simpson Financial ikke er gyldig da generalforsamlingen ikke hadde fullmakt til å gjøre denne.

Årsaken er at fullmakten fra generalforsamlingen forutsetter at tegningskursen skal fastsettes av selskapets styre i samråd med selskapets finansielle rådgivere.

Men Christensen skriver at tegningskursen ble fastsatt på bakgrunn av sluttkursen på Oslo Børs den 8. november, en kurs som snart viste seg å forandres da tvangssalget ble kjent i markedet.

Christensen skriver videre at emisjonen også strider mot likebehandlingsprinsippet og forbudet mot myndighetsmisbruk i allmennaksjeloven.

I brevet krever Christensen at Brønnøysundsregistrene trekker tilbake godkjennelsen av emisjonen.

Christensen ville ikke kommentere brevet til iMarkedet.no mandag. Det har ikke lykkes iMarkedet.no å få kommentar fra Brønnøysundsregistrene mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere