RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprøret mot Brown har skadet Labour

London (NTB): Labour-opprøret mot Gordon Brown har skadet både den britiske statsministeren og partiet, viser en fersk meningsmåling.

Onsdag krevde de to ledende Labour-politikerne Geoff Hoon og Patricia Hewitt en avstemning om ledervervet blant partiets parlamentarikere.

Brown avviste opprøret som «storm i et vannglass», men fikk nye riper i lakken, viser en meningsmåling utført for avisen Sun.

Bare noen timer etter at opprøret var blitt kjent, hadde de konservative økt sitt forsprang til Labour fra 9 til 12 prosent, viser målingen som ble utført onsdag og torsdag.

Dersom det var valg nå ville de konservative med David Cameron i spissen ha fått 42 prosent av stemmene, en økning på 2 prosentpoeng fra tidligere i uka.

Det britiske arbeiderpartiet hadde måttet nøye seg med 30 prosent, en tilbakegang på ett prosentpoeng, mens Liberaldemokratene hadde fått 16 prosent av stemmene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere