RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprustet Bergensbane koster 50 milliarder

Sist oppdatert:
Bergen (NTB): Om Bergensbanen rustes opp for 50 milliarder kroner kan reisetiden mellom Oslo og Bergen komme ned mot tre timer og 40 minutter.

Med dagens 15 stoppesteder vil 50 milliarder kroner kunne få reisetiden ned i fire timer og 15 minutter, skriver Bergens Tidende.

- Dersom det kjøres ekspresstog med for eksempel stopp kun i Voss, Geilo og Hønefoss vil reisetiden komme ned i tre timer og 40 minutter, sier Mona Hellesnes, varafylkesordfører og leder for Forum Nye Bergensbanen til avisen.

Hun ser for seg et morgentog fra Bergen klokken 6.00 som er i Oslo klokken 09.40, og deretter avganger minst hver andre time.

- Det tror jeg hadde blitt et reelt alternativ til fly for svært mange, sier Hellesnes.

Debatten om fremtiden til Bergensbanen fikk ny fart etter at det ble kjent at togturen mellom Oslo og Bergen fra 9. desember vil ta nesten sju timer for den raskeste avgangen.

I dag er NSBs raskeste tilbud mellom byene ettermiddagstoget fra Oslo til Bergen, som har en reisetid på seks timer og 26 minutter. Fra 9. desember er reisetiden på denne togavgangen økt til seks timer og 52 minutter.

Årsaken til den økte reisetiden er at NSB setter opp flere avganger på Østlandet og mellom Bergen og Voss. Enkeltsporet bane gjør at togene må møtes på stasjonene for å passere hverandre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere