RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsigelser i Nordlys

Sist oppdatert:
14,5 årsverk skal bort fra avisen Nordlys i Tromsø. - Den arrogansen styret viser gjør oss målløs, sier leder i redaksjonsklubben Merethe Ekanger.

I går vedtok styret i avisen Nordlys i Tromsø å nedbemanne avisen med 12,5 stillinger, i tillegg til to som går av med pensjon uten å erstattes. De fleste avdelingene i avisen rammes av kuttene.

De ansatte ble informert om kuttene på et allmøte i går ettermiddag og styreleder Gunn Paulsen sier til egen avis at nedbemanningen er helt nødvendig.

– Med dette vedtaket sikrer vi at avisen Nordlys fortsatt har slagkraft i markedet. For å være konkurransedyktig må vi effektivisere organisasjonen og fjerne en del årsverk, sier Paulsen som ønsker å unngå oppsigelser.

– Vi vil lage økonomiske sluttpakker og pensjonsavtaler som skal være attraktive for de ansatte. På den måten håper vi å få til en frivillig reduksjon av staben, sier Paulsen.

Administrerende direktør Geir H. Johansen understreker overfor egen avis at Nordlys fremdeles skal satse kraftig på å være et talerør for landsdelen.

– Strategien vår er akkurat den samme som før. Nordlys skal satse offensivt både på opplags- og annonsesiden, sier Johansen.

Det er ikke alle som er like fornøyd med sparepakken. De fire klubbene i avisen har laget et alternativt budsjett, som ble avfeid av styret.

– Vi er akkurat der vi var for halvannen måned siden. Styret og ledelsen er like døv for våre advarsler som de er for all støtten Nordlys har fått, blant annet fra Hålogaland Teater og en rekke organisasjoner. Den arrogansen styret viser gjør oss målløs, og det viser hvor destruktivt de fungerer for avisen, sier leder i redaksjonsklubben Merethe Ekanger til Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere