- Sjekk den kontrasten. Snødybden for akkurat ett år siden - og snødybden i dag! Det har vært en kald og snørik vinter og vår, så det ligger fremdeles store mengder snø igjen i fjellheimen, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

De skriver videre at det fortsatt er store mengder med snø i fjellet i Sør-Norge og i høyere strøk i Nord-Norge. Noe som illustreres veldig godt utifra bildet nedenfor som er av DNT sin hytte Skarvassbu utenfor Tromsø.

- Fortsatt skimuligheter

Selv om vi nærmer oss juni er det altså fortsatt mengder med snø i høyden, og det er gode nyheter for de som ikke har gitt opp skisesongen enda.

Sjekk værvarselet fra yr.no

- Det er bra med snø i fjellet og i Nord-Norge, så en skitur kan drøyes enda. Det beste været vil komme torsdag og fredag med gode tempeaturer, før det kommer nedbør fra fredag og inn mot helgen, sier vakthavende statsmeteorolog Ingrid Berntsen til Nettavisen.

Også sommervarme

Har du imidlertid null planer om å hente frem skiene igjen, er det også mye å glede seg til utover uka, spesielt for vestlendingene. På torsdag og fredag kommer sommervarmen tilbake for en liten stund.

Les også: Nå kommer finværet til store deler av landet

- Temperaturen vil stige oppimot 20 grader på Vestlandet, og deler av Østlandet får også gode temperaturer de dagene, men det blir et vekslende vær mot helgen med nedbør i store deler av landet.

Les også: Solen har et rekordlavt aktivitetsnivå. Det får forskere til å reagere