Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppskriften til den perfekte karriere

Foto: (Scanpix)
Tysk magasin har svaret på hvordan du når toppen.

Flere har ofte lurt på hvordan man oppnår den perfekte karriere. Skal man ta en ekstra grad, bli venn med sjefen eller bør man pleie nettverket sitt bedre? Veien til suksess er bare et par steg unna!

NA24 - din næringslivsavis

For det tyske magasinet WirtschaftsWoche har undersøkt saken og kommet frem til følgende drømmeformular.

Den perfekte mann
Suksessmannen bør ha høyere utdannelse og helst en grad. Det gir i snitt 25 prosent mer i lønn. Han bør også ha en godt nettverk og han bør tåle en del alkohol. Det gir minst ett par tusen euro mer i lønn. Det kan også lønne seg å skifte jobb - ofte fører det til mer penger i banken.

Det er også viktig med et godt rykte. Plei derfor kontakter via internett, de fleste headhuntere og personalsjefer skaffer seg informasjon om folk via nettet.

Ifølge WirtschaftsWoche klatrer man hurtigere opp karrierestigen hvis man som sjef er tyrann og behandler sine medarbeidere med hard hånd.

Høy og mørk
Utseende og bakgrunn har også mye å si for i hvilken retning karrieren tar. Menn med brunt hår betraktes jobbmessig som mer attraktive, og det er en stor fordel om man har alt hår intakt.

Og høyden har også mye å si for hvor mye man tjener. Jo høyere, jo bedre lønn. Det hjelper også om man har et pent smil og dyp stemme, ifølge avisen.

Og en mann oppnår også større suksess om han er hetro og gift men en kvinne som er hjemmeværende. God humor og et bra slektstre er heller ikke å forakte.

Den perfekte kvinne
Den perfekte karrierekvinne har også brunt hår, men blondinene kommer hakk i hæl. Ifølge magasinet oppnår kvinner mer hvis de har satt opp håret eller det er klipt kort - det tyder på intelligens og selvtillit. De er også en fordel å ha smalt ansikt.

Parfyme er en uting og man bør helst være litt sporty. Høye hæler er også ok.

Finans
Magasinet WirtschaftsWoche har også funnet ut at 80 prosent av alle lederjobbene i Tyskland går til personer som har ingeniør eller naturvitenskapelig utdannelse. Men de aller fleste lederjobbene går til menn. Kvinner har større sjanse for å klatre på karrierestigen hvis de velger finanssektoren. Her er det langt større mulighet for å klatre oppover enn i industrien.

Barn og karriere
Den perfekte karrierekvinnen skal heller ikke være redd for å snakke i forsamlinge eller for å ta ordet - og hun skal være en strekt motiverende leder. Hun bør også være flink til å administrere. Dette gjelder også på hjemmefronten. Ifølge avisen er det en fordel å ha barn, karriere og en hardarbeidende mann. Det er også et pluss dersom man har tilgang til fleksitid eller deltidsarbeid.

Som sagt - veien til sukess er bare en par steg unna!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!