RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppslagsverk for moderne kvinner

(Pressekontoret)
Visste du at når du kler deg i gult, sender du ut signaler om at du er sosial og initiativrik? Og at nettmeglere tar minst kurtasje på aksjehandel?

Grethe Kristin Lindstedt har laget et oppslagsverk for den moderne kvinnen. Sex, aksjer, sko, trøfler og etisk forbruk. Boken ”Om Ditt & Dattskal” forteller selvbevisste kvinner alt de trenger å vite om små og store ting i hverdagen, melder pressekontoret.

Denne måneden lanserer skribent Grethe Kristin Lindstedt oppslagsverket på sitt eget forlag, Form it. - Jeg har lært utrolig mye. Å skrive denne boken er det morsomste prosjektet jeg noen gang har jobbet med, sier hun.

Fikk bokidé på flyttelass
I alt 120 temaer beskrives over 144 sider, og hensikten er ifølge Lindstedt å gi en bred innføring i en hel rekke forskjellige emner på en lettfattelig og underholdende måte. Ideen fikk hun da hun skulle flytte ut av boligen sin, og ble sittende å bla i flere hundre bøker som hadde stått og støvet i bokhyllen.

- Jeg fant ut at jeg i årenes løp hadde skaffet meg fem-seks forskjellige bøker om aksjehandel, men aldri egentlig lest noen av dem. Det er rett og slett ikke tid til å sette seg grundig inn i alt man burde vite, og derfor tror jeg mange vil ha glede av boken. Dersom et av temaene fenger, har man jo et fint utgangspunkt for å kjøpe en tykkere bok og studere det nærmere, sier Lindstedt.

Norsk frihetsgudinne
Visste du forresten at et glass med rødvin inneholder 20 kalorier mer enn et tilsvarende glass hvitvin? Og at dersom alt gull som er blitt utvunnet de siste 500 årene ble smeltet sammen til en terning, ville hver av terningens sider bli på bare 15 meter? At et innlegg i en forsamling ikke bør vare i mer enn ett minutt?

Dessuten er Frihetsstatuen i New York egentlig norsk. I 1985 ble kobberet statuen er laget av analysert, og ble sporet tilbake til gruvesamfunnet Visnes på Karmøy. Sommeren 2004 skal det settes opp en kopi av statuen i Visnes.

Kilde: Pressemelding

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere