Oppslutningen om spansk regjeringsparti stuper

Madrid (NTB-Reuters-DPA): Oppslutningen om Spanias regjeringsparti Partido Popular (PP) har falt til sitt laveste nivå på 20 år. Årsaken er ifølge analytikere en omfattende korrupsjonssak og de økonomiske nedgangstidene i landet.

Det konservative PP får på en meningsmåling fra instituttet Sigma Dos som storavisen El Mundo gjenga søndag, støtte fra bare 33,5 prosent av de spurte. Dette er en nedgang på 11 prosentpoeng fra valget på nasjonalforsamling i november 2011.

Ikke siden februar 1993 har PP ligget dårligere an på en meningsmåling, skriver nyhetsbyrået Reuters. Men partiet leder fortsatt klart over det sosialdemokratiske opposisjonspartiet PSOE, som får en oppslutning på 28,2 prosent.

Statsminister Mariano Rajoy og hans regjering har vært hardt presset siden avisen El Pais i slutten av januar offentliggjorde regnskapsbilag som tydet på at Rajoy og andre sentrale PP-folk hadde mottatt penger fra partiet «under bordet». Rajoy avviser påstandene.

De ser likevel ut til å bli tunge å bære for et parti som allerede sliter med håndteringen av en dyp økonomisk krise. Spanias økonomi krympet med 1,4 prosent i fjor, og ledigheten i landet er kommet opp i 26 prosent av arbeidsstyrken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.