RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsving for greske partier som støtter kriseavtale

Sist oppdatert:
Aten (NTB-Reuters): En ny meningsmåling tyder på at grekerne har fått kalde føtter og vender tilbake til partiene som vil fortsette den økonomiske innstrammingen.

Målingen som ble offentliggjort torsdag, viser at konservative Nytt demokrati ville blitt største parti med 26 prosent av stemmene hvis det hadde vært valg nå.

Sosialdemokratiske PASOK får 15 prosent av stemmene. Siden valgsystemet favoriserer partiet som blir størst, ville Nytt demokrati og PASOK fått flertall i nasjonalforsamlingen med 164 av 300 seter.

Disse to partiene, som lenge dominerte gresk politikk, er de eneste som støtter avtalene med EU og IMF som sikrer Hellas økonomisk krisehjelp. Resten av partiene i nasjonalforsamlingen vil reforhandle avtalene for å slippe flere harde innstrammingstiltak.

I forrige valg, som ble holdt 6. mai, mistet PASOK og Nytt demokrati flertallet i nasjonalforsamlingen. Flere meningsmålinger den siste tiden har gitt venstreradikale Syriza størst oppslutning, og partiet håper å vinne det neste valget 17. juni.

Men i den siste målingen, som er utført av MARC/Alpha, er Syriza på andreplass med 24 prosents oppslutning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere