RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptellingen fortsetter i Florida

Miami (NTB-Reuters): Opptellingen etter presidentvalget i Florida fortsetter. Myndighetene håper resultatet blir klart til over helgen.

- Hvert fylke må melde inn sine resultater innen lørdag, sa den ansvarlige for valgavviklingen i Florida, Chris Cate, torsdag, over 24 timer etter at valglokalene stengte.

Alt tyder på at Barack Obama vinner Florida, men det har lite å si for utfallet. Selv uten Floridas 29 valgmenn, er Obama valgets vinner. Han har allerede 303 valgmenn, og det er tilstrekkelig med 270 for å bli gjenvalgt.

Onsdag kveld ledet han med 49,87 prosent av stemmene i Florida, mot 49,27 prosent for Mitt Romney. Det skiller nesten nøyaktig 50.000 stemmer av de rundt 12 millioner stemmeberettigede i staten.

Myndighetene sier at den treige opptellingen og de lange køene ved valglokalene skyldes det uventet høye antallet fremmedstemmer og den lange stemmeseddelen.

I tillegg til president, senator, kongressrepresentant kunne Florida-velgerne stemme på lokale myndigheter og i elleve folkeavstemninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere