*Nettavisen* Nyheter.

Opptil 300 svensker kriger for IS

Bildet viser lederen for Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, også kalt Caliph Ibrahim. Foto: Ho (Afp)

Säpo tror at mellom 250 og 300 svenske statsborgere kjemper for Den islamske staten (IS).

22.11.14 20:53

Säpo vet at minst 100 svenske statsborgere kjemper for Den islamske staten (IS) i Irak og Syria. Men det svenske sikkerhetspolitiet regner med at det reelle tallet er rundt 250-300.

- Vi har sett en økning i reisene til Syria, hvor et antall unge svenske menn drar for å få trening i treningsleirer. De lærer å bli terrorister, håndtere sprengstoff og håndtere våpen, sier Säpo-sjef Anders Thornberg til Ekot på Sveriges Radio.

Ifølge Thornberg stiger tallet stadig raskere.

- For en uke siden fikk jeg vite at det var bekreftet at 92 stykker har reist fra Sverige for å delta i kamper i Syria og Irak. I går fikk jeg en oppdatering, og da var tallet 100, sa Säpo-sjefen lørdag.

Sveriges justisminister Morgan Johansson planlegger å legge fram et lovforslag om å kriminalisere deltakelse i trening og kamp for organisasjoner som er på FNs terrorliste. Forslaget er ventet å bli fremmet neste år.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) anslår at over 60 personer har reist fra Norge til Syria og Irak for å krige. Flere av dem er senere blitt drept. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag