Ifølge Nettavisens journalist på stedet prøvde politiet å stoppe demonstrasjonen, og det skal ha oppstått slåsskamp mellom politi og demonstranter.

Det skal ha vært mellom 30 og 40 personer som deltok i markeringen.

Til Nettavisen forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen at gruppen ikke har søkt grunneier eller politiet om å få avholde demonstrasjonen.

De rettet seg heller ikke etter politiets føringer, for blant annet tidsrommet demonstrasjonen kunne holdes i, og at de ikke skulle maskere seg.

– De trosset føringene og forsøkte å konfrontere politiet og meningsmotstandere fra andre grupperinger som kom til. Det førte til at politiet brukte ganske mye ressurser på å skille gruppen fra meningsmotstanderne, sier Gulbrandsen.

Han forteller at det ikke har vært noen konfrontasjon mellom gruppene, men hele gruppen er brakt inn i politiets arrest, og politiet har også kontroll på noen meningsmotstandere av gruppen, forteller de.

Stor gruppe arrestert

Grupperingen som er blitt brakt inn i politiets arrest, skal altså være på 30-40 personer. Klokken 16.38 melder NTB at det eksakte antallet arresterte skal være på 35 personer.

Politiet vet ikke om noen er blitt skadet i tumultene som oppsto.

– Nå har vi ikke oversikt over noen skadde. Det er noe vi må komme tilbake til, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Gruppen har foreløpig ikke opplyst noe til politiet om grunnen til at de ikke varslet sin demonstrasjon på forhånd.

– Sakene vil bli etterforsket

På spørsmål fra Nettavisen klokken 15.51 sier politiet dette om hva som skjer videre i saken:

– Vi jobber for å opprettholde ro og orden i Oslo sentrum. Det vil bli opprettet saker på de innbrakte.

Operasjonsleder Gulbrandsen legger også til:

– Sakene vil bli etterforsket, og så får vi se hva som kommer ut av det. På kort sikt er det viktigste å opprettholde ro og orden i Oslo sentrum.