Opptøyer under tysk protestmarsj mot innvandring

Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet.

Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet. Foto: Hannibal Hanschke (Reuters / NTB scanpix)

Tysk politi har pågrepet flere personer som forsøkte å hindre en protestmarsj arrangert av det innvandrerkritiske partiet AfD i Berlin.

07.11.15 17:05

Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet.

Minst ti personer som forsøkte å stoppe demonstrasjonen, ble pågrepet, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP som er på stedet.

En politibetjent ble lettere skadd i opptøyene.

Demonstrasjonen, som gikk under parolen «Asyl har sine grenser – rødt kort til Merkel», har ført til at det også holdes motdemonstrasjoner. Fem demonstrasjoner til støtte for flyktninger og migranter arrangeres i den tyske hovedstaden lørdag.

AfD er sterkt imot asylpolitikken Tyskland og statsminister Angela Merkel fører. Tyske myndigheter anslår at det kommer opp til én million flyktninger og migranter til landet bare i år.

Les også: - Tyskland har plass til 500.000 nye flyktninger hvert år

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.