RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Members of the Free Syrian Army chant slogans against Syrian President Bashar al-Assad in Azzaz
Members of the Free Syrian Army chant slogans against Syrian President Bashar al-Assad in Azzaz Foto: STRINGER (Reuters)

Opptrapping av krigen i Syria

Sist oppdatert:
Jagerfly og helikoptre satt inn mot opprørerne i Aleppo.

Syriske kampfly bombet tirsdag landets nest største by Aleppo, ifølge BBC.

Det skal være første gang regimet har gjennomført flyangrep i byen, skriver BBC. Tidligere tirsdag ble det brukt helikoptre i kampene i Aleppo, som er svært viktig for Syrias industri og økonomi.

Det har vært kraftige sammenstøt i Aleppo siden fredag, og opprørere har forsøkt å ta kontroll over sentrum. Kampene har rast ved portene til den historiske gamlebyen, ifølge lokale kilder.

I et fengsel nord i byen skal minst 15 fanger ha blitt drept da myndighetene tirsdag slo ned et fangeopprør. Ifølge opposisjonelle i Syrias nasjonalråd SNC gjennomførte fangene fredelige sitt ned-aksjoner i fengselet. Sikkerhetsstyrker skal ha slått tilbake med tåregass og maskingeværild. En av fangene hevder at de antatte lederne for opprøret utsettes for grov tortur.

Ifølge aktivister i eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er minst 42 mennesker drept i voldshendelser i Syria tirsdag. Tallet inkluderer flere av fangene i Aleppo.

Sju mennesker, hvorav seks barn, er dessuten drept i byen Herak, sør for hovedstaden Damaskus, ifølge aktivistene. Byen har de siste ti dagene vært utsatt for granatangrep

Titusener av syriske barn rømmer over grensene, mens enda flere er fanget i borgerkrigen og trenger hjelp. Vold og matmangel setter stadig flere liv i fare.

- Når du bestemmer deg for å forlate landet ditt og etterlate alt der, så er det hjerteskjærende. Men vi ble nødt til å flykte, det blir verre for hver dag som går, sier den syriske kvinnen Kinda al-Aaedem til nyhetsbyrået DPA.

Sammen med datteren ventet hun tirsdag på å få krysse en grensepost fra Syria og inn til Libanon, begge to med tårer i øynene.

- Vi ser en sjokkerende økning i antall syrere som flykter til nabolandene, spesielt Jordan og Libanon, fastslår Simon Ingram, kommunikasjonssjef for Midtøsten-kontoret til FNs barnefond, UNICEF.

Halvparten av alle fordrevne syrere er barn og ungdom, ifølge en ny UNICEF-rapport.

Her er en video av kampene i Aleppo fra søndag:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere