RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptur etter langhelgen

Sist oppdatert:
Det amerikanske aksjemarkedet steg markert tirsdag etter langhelge
De amerikanske børsene trosset en oljepris over 60 dollar fatet i tidlig handel, og tok mer fart da oljeprisoppgang modererte seg utover den amerikanske handelsdagen.

Gode nyheter fra Dow-komponentene Wal-Mart og ExxonMobil dro også opp markedet. Wal-Mart meldte at salget i juni ble høyere enn de antok. ExxonMobil meldte for sin del et salg av eiendeler i delstatene Texas og New Mexico for 215 millioner dollar.

På makrosiden kom fabrikkordrene for mai inn litt over konsensus med 2,9 prosent, mot ventet 2,8 prosent.

Oljeprisen som i tidlig handel var over 60 dollar fatet for første kontrakten, men endte til slutt opp 84 cent til 59,59 dollar.

Med en dollar i rekordmodus, falt gullprisen til de laveste nivået på en måned. Dollaren endte på sitt sterkeste nivå på 13 måneder.

Dow Jones-indeksen endte opp 0,7 prosent til 10.372,41, mens teknologitunge Nasdaq steg 1 prosent til 2.078,86. Den brede S&P 500-indeksen endte opp 0,9 prosent til 1.204,93.


Slutt Oslo: Stoppet opp

Børsrallyet på Oslo Børs stoppet opp tirsdag. Les mer her:

Et lite fall for oljeprisen fikk børsrallyet på Oslo Børs til å stoppe opp til lunsjtider tirsdag. Oljeprisen i London var imidlertid opp ved avslutningen på Oslo Børs. Likevel endte det med en moderat nedgag.

Hovedindeksen falt under 290 poeng, etter at aksjer som Statoil og Hydro falt tilbake. I åpningsminuttene tirsdag steg Statoil og Hydro over 1 prosent på den sterke oljeprisen.

Oljeselskapet DNO var opp 3,3 prosent til lunsj på produksjonsoppdateringer og sterk oljepris. Denne aksjen falt også mot slutten av dagen

Ellers på Oslo Børs var Telenor i støtet etter inngåelsen av en storavtale med finanskonsernet DnB Nor. Finanskonsernet har kjøpt teleløsninger for 500 millioner kroner over fire år av Telenor. I tillegg til dette var meglerkjempen JP Morgan ute med en positiv analyse på selskapet.

Klart opp

Det knallsterke oljeprisen var med på å dra opp Oslo Børs hele 0,5 prosent til 291 poeng etter åpningen. Statoil var opp hele 1 prosent rett etter åpningen, mens Hydro steg 0,9 prosent.

Det var en markant oppgang for DNO og Frontline. DNO-aksjen stiger på løftet i oljeprisen tirsdag. I tillegg til dette kom selskapet med en produksjonsoppdatering tirsdag. Sist, men ikke minst, skal meglerhuset Pareto ha oppgradert DNO-kursmålet til 30 kroner. Aksjen ble sist omsatt til 28,70 kroner pr. aksje.

Frontline-aksjen stiger på nye rateløft. Aksjekursen til tankrederiet steg 3,3 prosent etter åpningen.

Oljeselskapet Questerre toppet vinnerlisten tirsdag. Selskapets oljefunn fikk aksjekursen til å stige hele 7,8 prosent til 2,64 kroner.

PSI-aksjen var også høyt oppe, etter å ha meldt om en 12 millioners kontrakt med butikk-kjeden Coop.

På taperlisten var en rekke av teknologiselskapene etter åpningen. Det er nå full fokus på oljesektoren, noe som fikk Fast, Ementor og Norman.

Fortsetter oljerally?

Med det amerikanske aksjemarkedet stengt mandag, er det få retningsgivere for det generelle aksjemarkedet tirsdag. Den viktigste for Oslo Børs er imidlertid oljeprisens utvikling. Den kraftige oppturen for oljeprisen er hovedårsaken til at Oslo Børs har løftet seg 22 prosent i år.

Siden bunnen i februar i 2003 har Oslo Børs løftet seg formidable 180 prosent.

Tirsdag morgen var det igjen fart i oljeprisen. I handelen i Asia var den amerikanske referanseoljeprisen opp over 59 dollar pr. fat. Dermed fortsatte oljerallyet etter fallet onsdag i forrige uke.

Av selskapsspesifikke ting kan nevnes at PSI har fått en kontrakt med Coop for datafangstløsninger. Kontrakten er på 12 millioner kroner.

Ellers har Questerre Energy funnet olje igjen.

Mamut var ute med resultater for første kvartal tirsdag. Topplinjen til programvareselskapet var sterk, mens bunnlinjen var i det svakeste laget. Mamut er første børsselskap i denne resultatsesongen.

I USA var det som kjent stengt, mens de norske aksjene som er notert i Canada var preget av liten aktivitet.

De europeiske børsene var svakt ned i forkanten av åpningen på Oslo Børs.

Oljeprisen tynget i Asia

Et nytt løft i oljeprisen var med på å trekke ned de asiatiske børsene tirsdag morgen norsk tid. I handelen i Asia ble den amerikanske oljeprisen løftet over 59 dollars nivået tirsdag.

Asiatiske investorer er bekymret for oljeprisens innvirkning på inntjeningen til selskapene. Morgan Stanleys asiaindeks var ned 0,1 prosent tirsdag. Indeksen følger flere enn 1.000 aksjer i regionen.

Samtidig var Nikkei-indeksen i Japan ned 0,3 prosent. Dette var første dag med fall på de siste seks. Fall var det også i Hongkong, Sør-Korea og Kina tirsdag morgen norsk tid,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere