RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptur for norske skipsverft

Sist oppdatert:
Bergen (NTB): Norske skipsverft har på årets sju måneder sikret seg ordrer på nesten 19 milliarder kroner, den høyeste ordreinngangen siden før finanskrisen.

Ordreinngangen er den beste siden 2007, konstaterer Birger Skår, administrerende direktør i organisasjonen Norske Skipsverft, overfor Bergens Tidende.

- Det var toppåret før finanskrisen slo til. Før det må vi helt tilbake til årtusenskiftet for å se like gode bestillingstall for skipsverftene, sier han.

Hovedforklaringen på de gode tidene er oljeselskapenes investeringsplaner. De fleste bestillingene gjelder offshorefartøy.

- I år har vi sett mange kontraheringer av såkalte ROV-båter, som opererer fjernstyrte enheter på dypt vann. Dette er store skip med en gjennomsnittlig verdi på en milliard kroner og er en forklaring på de høye tallene i år, sier Skår.

Fram til onsdag denne uka hadde han registrert hele 45 bestillinger på nye skip ved norske verft i år. Den samlede kontraktsverdien er 18,6 milliarder kroner. Birger Skår tror kontraktene vil komme opp i 25 milliarder kroner når året er omme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere