*Nettavisen* Nyheter.

Opptur på børsen i Oslo og ellers i verden

Oslo (NTB): Oslo Børs hentet inn igjen det meste av det tapte fra onsdagens handel da hovedindeksen torsdag steg 1,7 prosent til 441,48 poeng. Positive signaler fra USA førte til oppgang over hele verden.

29.11.12 17:29

Den amerikanske økonomien vokste med 2,7 prosent i tredje kvartal i år, mens det så sent som i oktober var ventet en vekst på 2 prosent.

Blant de ti mest omsatte aksjene her hjemme var det ingen røde tall å spore. Mest omsatt, og blant dem som gjør det best, er Statoil, som steg 1,68 prosent. Yara steg mest blant de ti og la på seg 3,30 prosent, mens DnB steg 2,51 prosent.

Frontline gikk imot den positive strømmen og falt 1,64 prosent etter å ha lagt fram et underskudd på 280 millioner kroner i tredje kvartal.

Også oljeprisen stiger når stemningen i USA er blitt mer positiv. Et fat nordsjøolje kostet torsdag ettermiddag 110,96 dollar, mens amerikansk lettolje ligger på 88,34 dollar fatet.

Også resten av Europa har fanget opp den gode stemningen i USA og stigning på de asiatiske børsene. De viktigste indeksene i London, Paris og Frankfurt stiger med mellom 0,3 og 0,6 prosent. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.