RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptur på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Klatrer oppover etter et par dager i rødt

Oslo Børs følger Asia og oljeprisen opp.

Hovedindeksen løftes 0,10 prosent til 343,94 poeng.

Frykten rundt situasjonen i Hellas virker å slippe taket, og sammen med god utvikling i de japanske, sørkoreanske og australske aksjemarkedene har det smittet over på børsene i Europa.

De amerikanske børsene holdt stengt mandag i forbindelse med feiringen av Presidents day, og dermed mangler signaler fra verdens største økonomi. I tillegg er det kinesisk nyttår og det medfører stengte børser i Kina, Singapore, Taiwan, Hongkong og Malaysia.

De asiatiske børsene ble løftet som følge av gode resultater og lysere utsikter fra flere selskaper.

Les mer: Børsløft i Asia

Frontkontrakten til nordsjøoljen (brent) stiger 1,35 prosent til 73,49 dollar per fat. Den amerikanske dollaren har svekket seg noe sammenlignet med euroen, og samtidig en gryende optimisme i aksjemarkedene smittet over på råvareprisene.

Statoil stiger 1,72 prosent til 130,40 kroner.

Sterk start i Europa
Barclays er først ut av de store britiske bankene med å rapportere hvordan det gikk i siste kvartal. Banken doblet overskuddet og slår forventningene til analytikerne. Salg av fondsforvaltningsvirksomheten og sterk utvikling fra meglerhusaktivitetene dro opp resultatet. Banken har satt av 38 prosent av inntektene til bonuser og andre godtgjørelser til de ansatte for 2009. Det er en nedgang fra 44 prosent i 2008. Konsernsjef John Valey og profilen Robert Diamond har dog avstått fra bonus.

Barclays-aksjen løftes 9 prosent på tallene, og bidrar til at indeksen FTSE 100 i London blir sendt opp 1,10 prosent. I Paris stiger CAC 40-indeksen 1 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt løftes 1,20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere