*Nettavisen* Nyheter.

Oppturen fortsatte på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,48 prosent i løpet av onsdag og endte på 458,23 poeng.

09.01.13 17:39

Solcelleprodusenten Rec fortsatte den positive trenden og ble dagens vinner med en oppgang på 7,91 prosent. Aksjen var også den tredje mest omsatte på Oslo Børs, bare slått av Yara International og Petroleum Geo-Services. Sistnevnte var dagens mest omsatte, men gikk i minus.

Årsaken til Rec-aksjens gode utvikling den siste tiden er de positive signalene fra Kina, som tidligere har varslet mindre subsidier til kinesiske Rec-konkurrenter, samt at myndighetene senest onsdag sa at de vil satse mer på solenergi framover.

Ved siden av Rec-aksjen kunne også seismikkselskapet TGS-NOPEC notere seg for en oppgang på 1,81 prosent, mens Royal Caribbean Cruises steg med 1,41 prosent.

På tapersiden finner vi Electromagnetic Geoservices som gikk tilbake med 4,2 prosent, fulgt av Petroleum Geo-Services (minus 1,86 prosent) og Norwegian Air Shuttle (minus 1,78 prosent).

Blant de største selskapene var det bare Seadrill som noterte seg for en tilbakegang, riktignok på marginale 0,05 prosent, mens de øvrige selskapene gikk fram: Yara International med 1,41 prosent, Telenor med 0,87 prosent, Statoil med 0,85 prosent, Norsk Hydro med 0,46 prosent og DNB med forsiktige 0,07 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.