RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppturen fortsetter for Expert-kjeden

Sist oppdatert:
Expert fortsetter å øke på skandinavenes hunger etter forbrukerelektronikk.
Det viser tallene Expert har lagt frem for årets tre første måneder.

Expert kan vise til vekst i både resultater og omsetning sammenlignet med 2006. Driftsinntektene økte fra 2.0004 millioner kroner i første kvartal i fjor til 2.427 millioner kroner i de tre første månedene av 2007.

Det ga en økning i driftsresultatet fra 48 millioner kroner i fjor til 61 millioner i årets første kvartal. Driftsmarginene økte samtidig fra 2,4 til 2,5 prosent i en bransje hvor konkurransene er knallhard. Bruttomarginene økte samtidig fra 21,2 til 21,7 prosent.

Ordinært resultat før skatt endte på 60 millioner kroner, en økning på 17 millioner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Expert gir ingen konkret guiding for inneværende år, men sier omsetningen er ventet å følge i vanlige sesongmessige svingningene hvor den beste perioden er andre halvår.

- Det forventes at det nordiske markedet vil fortsette sin utvikling der de store aktørene blir større på bekostning av de mindre aktørene. Expert vil fortsatt spille en sentral rolle i denne utviklingen, skriver Expert i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere